Sanatate publica: Lipsa WC-urilor publice în oraşul Cahul

Nume : Ion
Tara : Moldova
Data : 09.01.2015
Profesie : Inginer
Organizatie : neangajat
Institutie tinta : Primăria Cahul, Consiliul orăşenesc Cahul
Stadiul problemei :

Oraşul Cahul duce o lipsă acută de veceuri publice. Unicul WC public, cel de lângă Piaţa Horelor, este deschis doar în zilele de sărbători mari pentru urba noastră. În restul zilelor acest obiectiv serveşte doar ca un "monument" al prostiei şi incompetenţei autorităţilor publice locale. Vreo cinci ani în urmă cahulenii aveau mari speranţe în realizarea cu succes a proiectului public-privat pentru construcţia unui WC public aproape de intersecţia str. A. Mateevici cu pr. Republicii. Speranţele au fost însă deşarte (ce-i drept proiectul dat a adus oraşului o nouă farmacie). În condiţiile de lipsă acută de veceuri publice, locuitorii şi oaspeţii oraşului noştri îşi fac adesea nevoile pe sub brazii falnici din Piaţa Independenţei sau, mai ales, sub cei din faţa universităţii. Unii, mai curajoşi, "se opresc" pentru câteva clipe chiar sub brazii de lângă primăria oraşului. Sărmanii oameni! Ce pot ei face când îi apucă nevoile?!Solutii primite de la cetateni

Cristina

Cristina, 37, Psiholog (29.04.2015)

Încurajarea parteneriatului public - privat prin înființarea unui SRL în scopul plasarării veceurilor bio în locurile publice și in fiecare cartier al or. Cahul, respectând astfel indicii corespunzători și condițiile sanitare. Crearea unei secțiuni în cadrul gospodăriei municipale de salubrizare în scopul menționat mai sus.


Violeta

Violeta, 37, functionar (29.04.2015)

Se identifica agenti economici interesati in a investi in diverse servicii, conditia fiind constructia si intretinerea unui WC public


Silvia

Silvia, 37, Biolog (29.04.2015)

Identificarea locurilor potrivite pentru a deveni WC publice (de către Primărie), și motivarea agenților economici să construiască pe locurile respective WC-uri publice corespunzătoare standadelor sanitare.


Aura

Aura, 37, psiholog (29.04.2015)

Agenții economici (proprietari de restaurante, cafenele, etc) vor fi stimulați de către APL să presteze servicii sanitare de acest gen contra plată.


Care este solutia ta?

Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

*

Explica solutia ta: Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea proiectului nostru:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii care se adreseaza.
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume: Vom publica umele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Tara: Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie: Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educatie: Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru rapoartele noastre statistice.

*

E-mail: Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Numar de telefon: Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website-ul tau: Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza sexul, violenta, ura, sau alt comportament neadecvat.

Publica o poza de-a ta: Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.