Transport: Lipsa parcărilor în oraşul Cahul

Nume : Ghenadie
Tara : Moldova
Data : 09.10.2015
Profesie : Conducător auto
Organizatie : Tinerii PPEM din raionul Cahul
Institutie tinta : Primăria or. Cahul, Inspectoratul Naţional de Patrulare
Stadiul problemei :

Problema lipsei parcărilor este una din cele mai stringente probleme de interes public din or. Cahul. Aceasta afectează în primul rând conducătorii auto care se confruntă cu mari dificultăţi atunci când caută un loc de parcare. Ceilalţi conducători auto aflaţi în trafic se confruntă cu ambuteiajele create drept urmare a parcărilor neregulamentare pe marginea carosabilului (situaţie des întâlnită mai ales pe pr. Republicii, segmentul dintre restaurantele Codreanu şi Flamingo, str. Ştefan cel Mare şi Sfânt, segmentul CMF Cahul - magazinul XXL, şi str. 31 August, segmentul Inpectoratul de Poliţie Cahul - Primăria Cahul). În lipsa parcărilor conducătoriii auto parchează adesea pe trotuare, creând obstacole pietonilor, sau în faţa instituţiilor publice, magazinelor, oficiilor companiilor şi a altor locaţii.Solutii primite de la cetateni

Natalia Dimitriuc

Natalia Dimitriuc, 37, ЮРИСТ (12.10.2015)

Предложение по созданию больших платных парковок вне радиуса центра, и единичные почасовые парковочные места на центр.улицах города, что позволит не только упорядочить систему паркинга, но и пополнить местный бюджет. Парковочные почасовые места в радиусе центра города можно создать за разумную плату конечно, но сразу надо предусматривать штрафные санкции для любителей парковаться на тротуарах, на газонах, на автобусных остановках. Система должна работать по настоящему, а не на бумаге… иначе какой смысл? Возможно, именно таким образом нам удастся создать эффективную, общепонятную схему управления спросом на столь дефицитный ресурс как парковочные места.


Care este solutia ta?

Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

*

Explica solutia ta: Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea proiectului nostru:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii care se adreseaza.
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume: Vom publica umele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Tara: Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie: Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educatie: Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru rapoartele noastre statistice.

*

E-mail: Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Numar de telefon: Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website-ul tau: Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza sexul, violenta, ura, sau alt comportament neadecvat.

Publica o poza de-a ta: Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.