Sanatate publica: Poți să te îmbolnăvești de boli infecțioase în Căușeni din cauza gunoiștelor neautorizate

Nume : Cristina
Tara : Moldova
Data : 29.04.2015
Profesie : Psiholog
Organizatie : Societatea Civilă
Institutie tinta : Primărie or. Căușeni, Instituțiile de Sănătate și Ecologie și locuitorilor or.Căușeni
Stadiul problemei :
Crearea și înmulțirea gunoiștelor neautorizate aduc consecințe grave locuitorilor orașului Căușeni, dintre care: poluarea apelor și a aerului, distrugerea faunei și florei, posibile epidemii spontane de boli ale pielii și alte boli infecțioase și accidente pentru copii.
O problemă este și extinderea acestora din cauza vînturilor și a cînilor vagabonzi.
Deasemenea gunoiștele aduc o imagine negospodărească comunității și a instituțiilor de resort din teritoriu.
Astfel acest mediu este periculos pentru viata și sănătatea populației, în special asupra copiilor.
Solicităm implicarea factorilor de decizie și a fiecărui locuitor în parte a or.Căușeni pentru lichidarea gunoiștilor neautorizate și prevenirea îmbolnăvirii și accidentării ulterioare a acestora. Astfel, vom contribui la imaginea curată și frumoasă a or. Căușeni .

Care este solutia ta?

Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

*

Explica solutia ta: Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea proiectului nostru:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii care se adreseaza.
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume: Vom publica umele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Tara: Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie: Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educatie: Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru rapoartele noastre statistice.

*

E-mail: Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Numar de telefon: Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website-ul tau: Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza sexul, violenta, ura, sau alt comportament neadecvat.

Publica o poza de-a ta: Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.